receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitKonference EVU 2001
Istanbul 2001

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Plněné rýžové placky

200-300 g seitanu

2 mrkve, 1 cibule

1/2 čajové lžičky kumínu

1/2 čajové lžičky černého
hořčičného semínka

1 čajová lžička koriandru

1 stroužek česneku, sůl

rýžový papír

Na oleji osmažíme koření a poté přisypeme nakrájenou cibuli, po chvíli i nahrubo nastrouhanou mrkev. Až směs pustí barvu přidáme na kostky nakrájený seitan a prolisovaný česnek. Přilijeme 1/2
hrnku vody a necháme ji vydusit. Po té směs odstavíme a necháme vychladnout.

Namokříme rýžovou placku a necháme ji změknout. Potom do jejího středu dáme asi lžíci náplně a zabalíme. Takto naplněné kapsy smažíme na troše oleje dozlatova. Podáváme s rýží a zeleninovou oblohou.

(poznámka: rýžový papír má kulatý tvar a lze ho zakoupit v prodejnách zdravé výživy a také ve větších obchodech mezi rýžovými nudlemi, soj. omáčkami atd).




Přejeme vám dobrou chuť.