receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitwww.vegetarian.cz.
vegetarian.cz

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Hokaido rizoto

1/2kg hokaido dýně
200 g rýže
1 větší cibule
sůl, pepř
vývar ze zeleniny 1 litr
(řapíkatý celer, celý pepř,
menší cibule, případně jiné koření)

Dýni oloupeme a nastrouháme. Nakrájenou cibulku osmažíme na másle, potom přidáme i nastrouhanou dýni a chvíli smažíme (do lehkého změknutí). Poté přidáme propláchnutou rýži a necháme chvíli osmažit. Zalijeme vývarem a vaříme dokud rýže není hotová (cca 20 minut).

Na závěr případně dochutíme a můžeme posypat sýrem nebo přidat čerstvou zeleninu dle chuti.

Dobrou chuť!