Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Plněné papriky s tempehem a rýží 8 paprikových lusků 1 hrnek rýže (250 ml) 1/2 balíčku tempehu 3 stroučky česneku sůl, pepř 1 lžíce celerové natě Omáčka: 1 cibuli 1 rajčatový protlak 5 kuličky černého pepře 6 kuliček nového koření 1 bobkový listopad cukr, citron, sůl hladká mouka Rýži uvaříme v osolené vodě. Zvlášť na pánvi krátce osmažíme prolisovaný česnek s celerovou natí. Po chvíli přidáme nakrájený tempeh a po 2-3 minutách i uvařenou rýži. Vše promícháme a odstavíme z ohně. Touto směsí plníme očištěné papriky, které pak vaříme v osolené vodě asi 10 minut spolu s bobkovým listem, novým kořením a černým pepřem. Po dovaření papriky lusky vyjmeme z hrnce a vývar použijeme do omáčky. V dalším hrnci osmažíme dozlatova cibulku, potom přisypeme hladkou mouku a přilitím menšího množství studené vody vytvoříme hustou zásmažku, do které vzápětí přidáme vývar z paprik, rajčatový protlak. Omáčku podle potřeby dochutíme a podáváme s hotovými paprikami. |