receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitwww.vegetarian.cz.
vegetarian.cz

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Plněné papriky s tempehem a rýží

8 paprikových lusků

1 hrnek rýže (250 ml)

1/2 balíčku tempehu

3 stroučky česneku

sůl, pepř

1 lžíce celerové natě

Omáčka:

1 cibuli

1 rajčatový protlak

5 kuličky černého pepře

6 kuliček nového koření

1 bobkový listopad

cukr, citron, sůl

hladká mouka




Rýži uvaříme v osolené vodě. Zvlášť na pánvi krátce osmažíme prolisovaný česnek s celerovou natí. Po chvíli přidáme nakrájený tempeh a po 2-3 minutách i uvařenou rýži. Vše promícháme a odstavíme z ohně. Touto směsí plníme očištěné papriky, které pak vaříme v osolené vodě asi 10 minut spolu s bobkovým listem, novým kořením a černým pepřem.

Po dovaření papriky lusky vyjmeme z hrnce a vývar použijeme do omáčky. V dalším hrnci osmažíme dozlatova cibulku, potom přisypeme hladkou mouku a přilitím menšího množství studené vody vytvoříme hustou zásmažku, do které vzápětí přidáme vývar z paprik, rajčatový protlak. Omáčku podle potřeby dochutíme a podáváme s hotovými paprikami.