receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitBez kapra
vegetarian.cz

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Fazole s rajčatovou omáčkou a provensálským kořením

250 ml hnědých fazolí (1 hrnek)

1 rajčatový protlak

1 střední cibule

1 čajová lžička provensálského koření

2 špetky mletého čili

olej, sůl, cukr, citron



Přes noc namočené fazole vaříme v hrnci do měkka s bobkovým listem a solí. Až je fazole hotová, nachystáme si cibuli, kterou nadrobno nakrájenou osmažíme na oleji. Když zesklovatí, přisypeme hladkou mouku a uděláme zásmažku,zalijeme vodou a přidáme k fazolím.

Dobře promícháme, přilijeme rajčatový protlak, vsypeme koření, dochutíme cukrem a citronem a na mírném ohni ještě asi 5 minut povaříme. Podáváme s opečným chlebem a orestovanou klaso klobásou. Dobrou chuť.