![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
![]() |
![]() Ovesný tatarák
1větší cibule 1 větší mrkev 1 čajová lžička černého hořčičného semínka 1 čajová lžička kunímu 5-6 lžic oleje
2 rajčatové protlaky (70 g) 3 stroučky česneku 1 čajová lžička mletého pepře 1 čajová lžička mletého koriandru 1 čajová lžička cukru Na oleji necháme zpěnit kumín a černé horčičné semínko, potom přidáme a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli. Až zesklovatí, přisypeme nahrubo nastrouhanou mrkev a ovesné vločky. Za stálého míchání smažíme až mrkev pustí barvu a potom přilijeme hrnek vody. Vsypeme mletý pepř, koriandr, zázvor, prolisujeme česnek a přimícháme rajčatové protlaky. Vaříme na mírném ohni 8-12 minut až směs zhoustne a nakonec ji dochutíme cukrem a solí. Pokud zbude můžeme tatarák použít jako pomazánku na pečivo. ![]() | ![]() | ![]() |