![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Zpět na recepty Zpět hlavní ... |
![]() |
![]() Mrkev, květák,kapusta a opečené brambory
200g kapusty 200g květáku olej, sůl 1/2 čajové lžičky černého hořčičného semínka
1 lžičku mletého koriandru 1 lžičku kurkumy šťáva z 1/2 poloviny citronu 1 čajová lžička cukru Na oleji zpěníme nejdříve kumín a v zápětí přidáme i černé hořčičné semínko a necháme je chvíli, až zesvětlají. Potom přidáme mrkev, pěkně ji promícháme, aby pustila barvu a pak dosypeme i ostatní nadrobno nakrájenou zeleninu. Opět promícháme, zasypeme kořením (koriandr a kurkuma), osolíme, podlijeme 1 hrnkem vody a necháme 10-15 minut vařit. Nakonec dochutíme cukrem a citronem a podáváme s opečenými bramborami. Kdo má rád sýr, může na dostatečně teplé jídlo nasypat nastrouhaný sýr a ten se pěkně rozpustí. Dobrou chuť. | ![]() | ![]() |