receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitKonference EVU 2001
Istanbul 2001

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Špenát z mražených mangoldových listů s klasem a tofu

200-300g zmražených mangoldových listů

1 lžíce hladké mouky

1 střední cibule

sůl

2 stroužky česneku

1-2 lžíce instantního sojového mléka

Rozmražené mangoldové listy rozmixujeme na kaši. Necháme je stát a mezitím nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme. Po chvíli ji zasypeme vrchovatou lžící hladké mouky a připravíme z ní zásmažku. Tu zalijeme studenou vodou a chvíli vaříme. Do ní vmícháme namixovaný mangold, zaprášíme instantním sojovým mlékem a podle potřeby doředíme vodou. Přidáme sůl, česnek a vaříme 5-7 minut.

detail 1 sáček klasa na čínu nebo dobrušské párečky

1 cibule

1 lžička červené papriky

2 špetky asafoetidy

2 špetky purí masaly

sůl

1 lžička maizeny

Nadrobno nakrájenou cibulku osmažíme a přihodíme k ní kostky klasa nebo nakrájené dobrušské párečky. Vsypeme červenou papriku a až pustí baru podlijeme asi půl hrnkem vody. Dodáme zbytek koření a necháme vše povařit . Nakonec vlijeme na zahuštění maizenu rozmíchanou ve vodě. Krátce povaříme a podáváme.