Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Špenát z mražených mangoldových listů s klasem a tofu 200-300g zmražených mangoldových listů 1 lžíce hladké mouky 1 střední cibule sůl 2 stroužky česneku 1-2 lžíce instantního sojového mléka Rozmražené mangoldové listy rozmixujeme na kaši. Necháme je stát a mezitím nadrobno nakrájenou cibuli osmažíme. Po chvíli ji zasypeme vrchovatou lžící hladké mouky a připravíme z ní zásmažku. Tu zalijeme studenou vodou a chvíli vaříme. Do ní vmícháme namixovaný mangold, zaprášíme instantním sojovým mlékem a podle potřeby doředíme vodou. Přidáme sůl, česnek a vaříme 5-7 minut. 1 sáček klasa na čínu nebo dobrušské párečky 1 cibule 1 lžička červené papriky 2 špetky asafoetidy 2 špetky purí masaly sůl 1 lžička maizeny Nadrobno nakrájenou cibulku osmažíme a přihodíme k ní kostky klasa nebo nakrájené dobrušské párečky. Vsypeme červenou papriku a až pustí baru podlijeme asi půl hrnkem vody. Dodáme zbytek koření a necháme vše povařit . Nakonec vlijeme na zahuštění maizenu rozmíchanou ve vodě. Krátce povaříme a podáváme. |