Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Lilek po s'čchuansku 1 lilek o váze 300 - 400 g 1 lžička chilli omáčky několik stroužků česneku 2 lžíce sojové omáčky 1 lžíce sezamového olivového oleje 1 lžička cukru krupice
3-4 lžíce oleje na smažení Lilek oloupeme, omyjeme podélně rozkrojíme na čtyři kusy a nakrájíme asi na 0,5 cm tenké plátky. V pánvi na středním ohni ohřejeme 2-3 lžíce oleje, do horkého vhodíme česnek (prolisovaný), lehce osmahneme a pak vložíme nakrájený lilek. Za stálého míchání smažíme 5-6 minut a občas přilijeme troch vody, aby se lilek nepřipálil, potom jej dáme na talíř. Na pánvi na malém ohni znovu ohřejeme zbytek oleje, přidáme chilli omáčku, cukr a mícháme. Když v omáčce cukr roztaje znovu vložíme lilek, přilijeme sojovou omáčku a naběračku vody, osolíme a dusíme na mírném ohni až lilek docela změkne a vpije pikantní omáčku. Než se voda vyvaří pokapeme sezamovým olejem. |