Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Dýňové zelí s klasem a bramborovým knedlíkem Dýňové zelí 1 střední dýně, cibule, kmín, olej, mouka, citron, cukr, sůl Nastrouhané zelí vaříme v hrnci se solí a trochou kmínu. Na pánvi osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli dozlatova. Zaprášením moukou a vytvoříme zásmažku, kterou smícháme s uvařeným zelím. Dochutíme cukrem a citronem. Do hotového zelí se pro změnu chuti může přidat zakysaná smetana. Klaso na cibulce 1 klaso klobása, 1 cibule, olej, 2 stroužky česneku, kmín, koriandr Zpěníme cibulku na oleji a přidáme na kostky nakrájené klaso. Osolíme, přidáme koření a česnek a ještě chvílí dusíme , když jsme vše podlili půl hrnkem vody. Celozrnný knedlík 2 hrnky hrubé mouky, 1 hrnek celozrnné, 1/4 malé kostky kvasnic, sůl, 1 lžíce oleje Mouku zalijeme kváskem, přidáme sůl a lžíci oleje. Vypracujeme tužší těsto, které necháme vykynout. Z připraveného těsta vytváříme knedlíky, které necháme 5-10 minut odpočinout a vaříme je v páře 15 minut. Pokud nám knedlíky špatně drží tvar, můžeme po vykynutí těsta přidat na kostky nakrájený rohlík. |