receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitwww.vegetarian.cz.
vegetarian.cz

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Dušená zeleninová směs

Recept na 5 porcí.

cibule 100g

olej. slunečnic. lisovaný za studena 10g

kedlubna 100g

mrkev 100g

celer 50g

petržel 50g

fazolové lusky 100g

paprika 100g

cuketa 250g

rajčata 100g

rajčatový protlak 20g

šalvěj 0,1gp>

tymián 0,05g

majoránka drcená 0,25g

sůl mořská (řecká) 5g

pórek 20g

1) Zeleninu postupně omyjeme. 2) Cibuli oloupeme a nasekáme nadrobno. 3) Kedlubny oloupeme, mrkev, petržel a celer oškrábeme, opláchneme a nakrájíme na tenké plátky, (kolečka aj.) 4) Fazolky zbavíme vláken a šikmo rozkrojíme na dvakrát. Papriky a cukety zbavíme jadřinců - nakrájíme na flíčky a kostky. 5) Rajčata spaříme a oloupeme. Nakrájíme na kousky.

6) Cibuli osmahneme na sucho, přidáme olej, zpěníme a přidáváme postupně nakrájenou zeleninu podle její tvrdosti (zatím bez rajčat, cukety naposled). Osmahneme a dusíme pod poklicí do poloměka.

7) Přidáme rajčatový protlak, koření, sůl - ještě chvíli dusíme. Nakonec prohřejeme připravená rajčata (jenom krátce, aby se nerozdusila).

8) Zdobíme pórkem, nakrájeným na tenká kolečka nebo proužky.

Příloha: pečené brambory, rýže, těstoviny, luštěniny.

Pro čtenáře vegetarian.cz : Alma - Kroměříž - vlastní receptůra