Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Hlíva ústřičná v chalupářské omáčce 2 balíčky hlívy ústřičné 1 střední cibule 2-3 stroučky česneku 1/2 lžičky mletého pepře 1 lžička solčianky 1 1/2 lžičky hořčice 1/2 hrnku vody 1 lžíci sušeného rýžového mléka Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek. Po chvíli přisypeme na nudličky nakrájenou hlívu. Vše důkladně promícháme, osolíme, opepříme a podlijeme hrnkem vody. Dusíme asi 1/2 hodiny tak, aby se voda vyvařila. Potom si nachystáme z trochy oleje a 2 lžic mouky zásmažku. Tu zalijeme asi 1 hrnkem vody, promícháme a přilijeme ji k hlívě. Přidáme hořčici, lžíci rýžového mléka a za stálého míchání vaříme deset minut. |