Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Gratin Suroviny: 1,5 kg brambor, 30 dkg sýra Eidam ( může být jakýkoliv jiný), paličku česneku, kostku zeleninového bujonu, provensálské koření, sůl, olivový olej(vše přibližně) Syrové (!) oloupané brambory nakrájíme na tenké plátky. Klademe je do olejem vymazaného pekáčku. Na vrstvu brambor nasypeme vrstvu sýra nastrouhaného na hrubém struhadle. Poklademe plátky česneku a posypeme trochou provensálského koření. To vše opakujeme až do poslední vrstvy brambor. Z kostky zeleninového bujonu uvaříme jednoduchou polévku, ještě přisolíme a zalijeme celý zázrak v pekáči. Můžeme ještě pokapat olivovým olejem a šup s tím do trouby. Pečeme asi na 170 stupňů. Za pár minut se z trouby line božská vůně česneku, brambor a koření. Pečeme dozlatova. Se sklenkou Chardonay to nemá chybu. Bon appétit! Mirka poznámka: Gratin (francouzské brambory) |