receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitKonference EVU 2001
Istanbul 2001

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Fazole v povensálské omáčce

1 hrnek fazolí

3 lžíce instantního sojového mléka

sůl, olej

1 střední cibule

2 lžíce hladké mouky

1 lžička provensálského koření

1 lžíce citrónové šťávy

1 lžička francouzské hořčice

1/2 lžičky koriandru

1/2 lžička černého hořčičného semínka

špetka cukru

Osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku spolu s pomletým koriandrem a černým hořčičným semínkem. Přidáním hladké mouky vytvoříme zásmažku, kterou podlijeme 0,5 l vody s rozmíchaným sojovým mlékem. Až omáčka zhoustne, přisypeme fazole a vše dochutíme zbylým kořením.

Žampiony s tofuburgrem

2 plátky tofuburgru, 10 žampionů, 1 cibule, olej, sůl, 1 lžička červené papriky, 1 strouček česneku

Necháme na oleji osmažit nadrobno nakrájenou cibuli. Přisypeme rozčtvrcené žampiony a na nudličky nakrájený tofuburgr. Zaprášíme červenou paprikou, solí, přidáme česnek a vše podlijeme trochou vody, kterou necháme vydusit.