Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Tykev s nádivkou II.
1 střední tykev (světlá odrůda podobná cuketě) 400-500g brambor Nádivka: 4 rohlíky 0,3-0,5 l mléka 4 lžíce krupice 2 lžíce celozrnné mouky 1 cibule,česnek, majoránka, mletý pepř,sůl Sýrová poleva: 2 obdélníčky sýru na natírání 0,1 l mléka 2 stroučky česneku petrželová nať, sůl Nejvhodnější je dýně, do jejíž slupky lze lehce zabořit nehet. Při pečení dobře drží tvar a lze jí konzumovat celou. Rozpůlíme ji, prostředky vydlabeme a nakrájené je použijeme do nádivky. Tu připravíme tak, že rozmočíme rohlíky v mléce, přimícháme všechny přísady a naplníme jimi obě polovičky tykve. Vložíme je doprostřed vymaštěného plechu a obložíme na plátky nakrájenými bramborami. Brambory posolíme a posypeme kmínem. Pečeme v troubě do zlatova ( cca 20 minut na 220 oC). Mezitím si připravíme sýrovou polevu. Rozšleháme v mléce apetito na kaši, přidáme koření. Polijeme brambory i plněnou již upečenou tykev a ještě necháme v troubě krátce zapéci. Přejeme vám dobrou chuť. |