receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitBylinné kávy v novém kabátě.
Bylinné kávy neobsahují kofein, ani jiné návykové látky. Jemně uklidňují mysl a ...

Zpět na recepty

Zpět na hlavní jídla


Tykev s nádivkou II.

1 střední tykev (světlá odrůda podobná cuketě)

400-500g brambor

Nádivka:

4 rohlíky

0,3-0,5 l mléka

4 lžíce krupice

2 lžíce celozrnné mouky

1 cibule,česnek,

majoránka, mletý pepř,sůl



Sýrová poleva:

2 obdélníčky sýru na natírání

0,1 l mléka

2 stroučky česneku

petrželová nať, sůl

Nejvhodnější je dýně, do jejíž slupky lze lehce zabořit nehet. Při pečení dobře drží tvar a lze jí konzumovat celou. Rozpůlíme ji, prostředky vydlabeme a nakrájené je použijeme do nádivky. Tu připravíme tak, že rozmočíme rohlíky v mléce, přimícháme všechny přísady a naplníme jimi obě polovičky tykve. Vložíme je doprostřed vymaštěného plechu a obložíme na plátky nakrájenými bramborami.












Brambory posolíme a posypeme kmínem. Pečeme v troubě do zlatova ( cca 20 minut na 220 oC). Mezitím si připravíme sýrovou polevu. Rozšleháme v mléce apetito na kaši, přidáme koření. Polijeme brambory i plněnou již upečenou tykev a ještě necháme v troubě krátce zapéci.

Přejeme vám dobrou chuť.