Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
Čertův lilek, rajská jablíčka potřebujeme: cuketa nebo lilek česnek, olivovy olej BIO koření - nejlépe čerstvý rozmarýn příloha: Brambory, Česnek, Sůl Prima margarín BIO ( kokosový tuk) Lilek podélně rozřízneme a do dužiny uděláme zářezy, ale opatrně, aby se slupka z druhe strany neporusila. Do hlubokých zářezů vložíme nahusto plátky česneku (nedoporučuji nastrouhaný česnek - zhořkne). Lilky poklademe na zapekací mísu, přidáme hrst malých scherry rajčátek a oliv (černe jsou vynikajici), okořeníme - mořská sul+pepř+rozmarýn a pořádně polejeme olivovým olejem. Kdo má rád sýr, může použít na dopečeni nastrouhaný parmezán, Eidam či Feta sýr. Dáme péct do vyhřáté trouby asi na 20 min. Jako příloha se nám osvědčily brambory s česnekem - Oloupané brambory (mladé brambory stačí jen oplachnout - neloupat) nakrajíme na silnejší plátky a dáme na sucho péct do trouby. Až začnou brambory zlátnout, vyjmeme je z trouby a vložíme do misy, kde je nastrouhaný česnek společně se solí a Prima margarinem (možné i máslo ci kokosový tuk). K. Hrazdírová |