Zpět na recepty Zpět na hlavní jídla |
BIG STEAK BONA VITA 4 sójové big steaky, 1,25 l vody a dvě kostky zeleninového bujonu na základní úpravu, 1 cibule, 2 rajčata, 2 stroužky česneku, 200 g čerstvých hub, 1 lžička rajčatového protlaku, 1 lžička sladké papriky, 400 g brambor, sůl, mletý pepř a nové koření, 2 bobkové listy, 4 lžíce zakysané smetany, olej, hladká mouka a škrobová moučka na obalení, petrželka Sójové big steaky připravíme podle základního předpisu a trochu vývaru si schováme. Vychladlé steaky pak potřeme rozetřeným česnekem, obalíme v mouce smíchané se škrobovou moučkou a na oleji zvolna opečeme po obou stranách dokřupava. Na novém oleji osmažíme cibuli dozlatova, přidáme nakrájené houby, po chvilce papriku, zpěníme, přidáme pokrájená a oloupaná rajčata, protlak a koření, zalijeme vývarem z přípravy, vložíme na drobné kostičky pokrájené brambory a vaříme do jejich změknutí. Při podávání přelijeme steaky hotovou směsí a nakonec ozdobíme lžicí zakysané smetany a nasekanou petrželkou. |