![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Zpět na recepty |
![]() |
![]()
100 g hladké mouky 60 g celozrnné mouky 120 g másla 80 g krystalu 250 g vlašských ořechů
citrónová kůra 3 lžíce vody ![]() ![]() Do mouky přidáme cukr, měkké máslo, vanilkový cukr, citrónovou kůru,3 lžíce vody, mleté ořechy a rychle vypracujeme těsto. To dáme vychladnout do ledničky. Potom ho vyválíme, vykrojíme podle formy a přeneseme na vymaštěný a vysypaný plech. Vidličkou je na několika místech propícháme. Po obvodě uděláme z těsta okraj a spodek těsta potřeme rybízovou marmeládou. Nakonec na povrch koláče uděláme mřížky ze zbytku těsta. Pečeme v mírně vyhřáté troubě do růžova. | ![]() | ![]() |