zpět na tisk |
Odpověď SIVO spol. s r.o. děkuji za Váš dotaz ohledně přítomnosti vaječného bílku v našich výrobcích. Tak jak si můžete přečíst na etiketách našich výrobků, tak tento JEDINÝ živočišný produkt se kterým pracujeme, přidáváme do několika málo našich výrobků. Jedná se o tyto výrobky : Valašský bezmasý salám Děje se tak především z důvodů technologických, jinak řečeno, vaječný bílek
používáme na dosažení požadované konzistence a tvaru výrobků. Pokud tato skutečnost ať už z důvodů dietetických, etických či nějakých
jiných vadí vegetariánům, tak nejspíš naše výrobky kupovat nebudou.
V tuto chvíli však bez použití vaječného bílku u těchto našich výrobků výše
popisované vlastnosti neumíme dosáhnout. Jen pro doplnění bych uvedl, že vaječný bílek je vlastně jakýsi shluk
bílkovin ve vodě. Přesné složení vaječného bílku je: 87,97 % vody, 10,5 %
bílkovin, 0,9 % sacharidů, 0,6 % minerálních látek, 0,03 % tuků a ŽÁDNÝ
CHOLESTEROL. Ten je obsažen pouze ve žloutku. Snad Vám výše uvedená odpověď na Vaši otázku bude stačit.
Pokud budete mít nějaké další dotazy, tak mně odepište. S pozdravem za SIVO spol. s r. o. Ing. Jaroslav Sívek |