receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz



Úspěšný Avatár.

Při výběru rozhovoru na přelomu roku jsme pro Vás chtěli vybrat někoho, kdo denně úspěšně pratikuje vegetariánské stravování veřejnosti.

Představujeme vám majitele brněnské vegetariánské restaurace AVATÁR pana Václava Dvořáka, která se nachází na Mendlově náměstí. Před rozhovorem jsme si v příjemném a klidném prostředí objednali oběd: (zeleninové ragů na smetaně s italskými těstovinami, hlávkovým salátem a polévku s názvem "Naše cibulačka"). Jídlo bylo opravdu výborné, tedy zvláště pak polévka (možná speciálně pro tento den připravená :-)


Vegetarian.cz: Na jídelních stolcích je vidět džbány s citronovou vodou, je to nějaká aktuální akce ?

Václav Dvořák : Myslím, že je to příjemné pro naše zákazníky, mít na stole připravený nápoj zdarma.

Vegetarian.cz: Můžete mám prosím vysvětlit ,co je zákaznická karta, při placení na ni byli Vaši zákazníci dotázáni?

Václav Dvořák: Nabízíme našim zákazníkům kreditní karty. Po jejím zakoupení mají 10% slevu z ceny poledního menu a majitel karty se díky této výhodě stává trvale stalým zakazníkem.

Vegetarian.cz: Je krátce po Vánocích, můžeme se zeptat, jaká byla Váše letošní Štědrovečerní večeře?

Tradičně - bramborový salát a Robi řízky, připravuji dohromady s přítelkyní, která je také vegetariánka. Přípravě jídla by měla být věnována náležitá pozornost a každé jídlo, něž je budeme jíst, by mělo být nabídnuto Bohu, jako výraz vděčnosti a úcty.

Vegetarian.cz: Dozvěděli jsme se o zajímavém programu, který máte společně s pracovním úřadem.

Václav Dvořák: Tento program je vlastně stáž pro absolventy vysokých a středních škol. Je podporován pracovními úřady.

Vegetarian.cz: V čem podpora spočívá?

Pracovní úřad platí stážistu více, než jen kdyby měl pouze podporu (asi o 50%, to ale závisí na dalších okolnostech například na délce stáže, vzdálenosti od místa bydliště, zde může být i příspěvek na bydlení atd.) Tedy je to výhodné pro všechny zúčastněné - stát, stážistu a Avatár.

Vegetarian.cz: Máte s tímto programem v současné době nějakou praktickou zkušenost?

Ano, právě probíhá stáž dívky z Ostravy, která chce s kamarádkou zrealizovat projekt vegetariánské restaurace v Ostravě a zde získává díky tomuto programu praktické zkušenosti s chodem zaběhnuté restaurace tohoto typu. Rád bych využil této příležitosti a nabídnul tuto možnost i ostatním zájemcům, kteří mě mohou přímo kontaktovat na adrese info@avatarcz.com.

Vegetarian.cz: Vaše restaurace je známá originálními nápady?

To ani nevím, ale snažíme se v naší restauraci pravidelně pořádat akce pro naše zákazníky, které zlepšují návštěvnost i celkové povědomí o naší restauraci. Jednou z nich je akce ke svatému Valentýnu, která zvýhodňuje zamilovaně vypadající páry. To znamená, že takový pár sní dvě porce, ale zaplatí jen jednu.





Vegetarian.cz: Dnes je poslední den roku Silvestr, bývá zvykem oslavit Nový rok vesele :-)

Ano vidím, kam se díváte... Dostal se mi do rukou na obrázku uvedený pivní tácek s textem: Becherův zákon č. 18. I vegetarián může mít rád šťavnaté roštěnky. Zdálo se mi to zajímavé a komerčně využitelné. Takže jsme začali dělat roštěnky a v den, kdy děláme tento recept, vystavujeme pivní tácek u pokladny.



Vegetarian.cz: Závěrem bych Vás požádal o vzkaz našim čtenářům do Nového roku.

Každý náš krok je důležitý a spoluvytváří budoucí tvář světa. Restaurace ve stylu Haré Kršna - jako je ta naše, se po celém světě snaží, aby tato budoucnost byla světlá optimistická a nadějná. Právě nyní, když čtete tyto řádky se rozhoduje o budoucnosti světa a jaká bude, závisí i na tom, kam půjdete příště na oběd …

PF 2003 red