receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz


Zpět na literaturu

NOVÁ VEGETARIÁNSKÁ KUCHAŘKA

Paul Gayler

Inspirativní a novátorský průvodce Paula Gaylera vegetariánskou kuchyní přináší přes 140 receptů, které nám předvedou, jak připravovat lahodné bezmasé pokrmy, z nichž se doslova sbíhají sliny na jazyku. V knize nás čeká procházka malou obrazárnou pestré vegetariánské kuchyně s vybranými ukázkami polévek, plněné zeleniny, pájů a koláčů a přirozeně neodolatelných dezertů.

Je tomu již téměř patnáct let, co jsem vynalezl svůj první vegetariánský jídelníček, jímž jsem obohatil běžnou nabídku londýnské restaurace Inigo Jones. Tam jsem pracoval jako šéfkuchař, říká Paul Gayler. Vegetariánství a haute cuisine byly v té době považovány za dva kulinářské protipóly, jimž osud nepředurčil setkat se na jednom talíři.

Karty se však obrátily a dnes stěží najdete restauraci, jejíž jídelníček by nezahrnoval výběr bezmasých pokrmů. Zejména v posledním desetiletí proběhla tichá revoluce ve stravování: tradiční skladby evropských kuchyní se rozpadly; přísady, které jsme kdysi považovali za exoty, se u nás úspěšně zabydlely; a vegetariánství přijal západní svět do hlavního proudu.

Kniha tedy obsahuje více než 140 receptů vegetariánské kuchyně pro všechny příležitosti a pro každého, kdo miluje dobré jídlo, od jednoho ze špičkových šéfkuchařů současné generace.

Přísady

Průvodce nezbytnými surovinami, tvořícími základ moderní vegetariánské kuchyně, a hrstkou exotických přísad pro zpestření tradičního repertoáru, doplněný radami ohledně výběru, skladování a tepelné úpravy.

Lahůdková zelenina, Brukvovité a listové, Lilkovité a tykvovité, Cibuloviny a houby, Bylinky a koření

Vybavení a příprava

Potřebné kuchyňské náčiní včetně návodu na jeho použití a podrobné popisy předběžné přípravy a tepelných úprav zeleniny. Vybavení, techniky a základní recepty

Recepty

Přes 140 lahodných receptů, které čerpaly inspirace ve všech koutech zeměkoule a dozajista podnítí k tvořivosti všechny milovníky dobrého jídla.

Předkrmy a chuťovky, Polévky, Slané koláče, Těstoviny a noky, Pikantní směsi, Rýže a obiloviny, Plněná zelenina, Saláty, Sladké zákusky, Snídaně a přesnídávky, Piknikové dobroty.

Vázanou celobarevnou publikaci, koupíte v knihkupectvích a prodejnách Knižního klubu

Vydala spol. Euromedia Group, k. s.

cena 299 Kč, členové Knižního klubu 269 Kč

K dostání v knihkupectví, prodejnách Knižního klubu a na www.knizniweb.cz