![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
Zpět na literaturu |
![]() |
![]() Jak péci cukroví, pečivo a moučníky
Pár slov o autorkách. Ing. Eliška Škvařilová je absolventka VUT, obor pozemní stavitelství, matka pěti dětí, vegetariánka. Profesí je matka v domácnosti a spolupracovník vývoje Klaso sortimentu. Jejím koníčkem je waldorfská pedagogika a vzdělávání v oblasti zdravé výživy. Je spoluautorka a lektorka rekvalifikačního kurzu pro obor kuchař - prodavač se zaměřením na lakto-ovo-vegetariánskou stravu. Přednášky a kurzy pořádá spolu se svým manželem již od roku 1984. V gastronomii je jejím cílem zavést do naší současné kuchyně zapomenutá tradiční česká a moravská zeleninová a luštěninová jídla. Je autorkou několika kuchařek a norem bezmasých jídel pro mateřské školy, v nichž se promítá její pedagogický přístup, který pomáhá začátečníkům orientovat se v problematice zdravé výživy a dělat první kroky na cestě ke zdravému životnímu stylu. Paní Jiřina Borková se narodila v roce 1930. Je absolventkou obchodní akademie. Vždy ráda vařila a její moučníky byly vyhlášené. Když se před patnácti lety na kurzech zdravé výživy manželů Škvařilových seznámila se zdravou výživou, nechtěla zklamat očekávání dokonalého gastronomického zážitku svých přátel a rodiny. Dokázala díky svému kuchařskému umění být stejně úspěšná, i když snížila množství cukru, tuku a použila celozrnnou mouku. Tato knížka obsahuje její nejúspěšnější recepty, které zpracovala s precizností jí vlastní. ![]() | ![]() | ![]() |