receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz
Zpět na recepty


Jemná omáčka s koprovou vůní

Soutěžní příspěvek Fotosoutěže Vegetarian.cz

autor: Klára Juránková

Ingredience:

2 lžíce másla, 2 cibule

4 PL hladké mouky, 1l vody

350g fazolových lusků (i mražené)

sojové nudličky

sůl, bobkový list

1 PL sladké papriky (na zabarvení)

celé nové koření

celý černý pepř, kmín

kopr - aby omáčka příjemně voněla


Příprava:

Cibule nakrájíme nadrobno a osmahneme. Zasypeme moukou a zalijeme vodou. Přidáme fazolové lusky a vaříme. Mezitím v jiném hrnci dáme podle návodu vařit sojové nudličky, které po uvaření dáme do omáčky.

Omáčku před dovařením soji okořeníme a osolíme. Kopru přidáme tolik, aby nám v omáčce příjemně voněl. Celkové ladění pokrmu je nasládle pálivé.
Podáváme k bramborám.

            Originální receptura a foto - fotosoutěže Vegetarian.cz