zpět |
Odborný seminář pro učitele hotelových škol : "Příprava jídel racionálních a vegetariánských" Garant semináře: Česká společnost pro výživu a vegetariánství Účastníci akce: ředitelé hotelových škol, sdružených v AŘHŠ ČR, odborní učitelé hotelových škol, odborní učitelé dalších gastronomických škol a zařízení, majitelé vegetariáských restaurací. 19. - 20.září 2000, Místo semináře: SOŠ a SOU Kroměříž, Pavlákova 3942 Idea semináře: - praktické ukázky přípravy a servírování racionál. a vegetariánských jídel - navázání a prohloubení mezilidských vztahů Přednášky dne 19.září 2000 Vliv životního stylu na zdraví člověka (MUDr. Zbyněk Luňáček - ČSVV) Výživové směry a jejich kulinářská specifika (Jaroslav Škvařil - ČSVV) Získávání surovin - vazby ekonomické, sociální, ekologické a etické (Ing. Richard Barták, CSc. - ČSVV) Vegetariánství jako model zdravotní prevence (MUDr. Zbyněk Luňáček - ČSVV) Historie alternativního stravování v ČR (Jaroslav Škvařil - ČSVV) Společenský večer s ukázkou vegetariánského rautu a ochutnávkou arcibiskupských mešních vín. Program dne 20.září 2000 Současný stav racionální a alternativní výživy v našem společném stravování. (Ing. Zdeněk Hladík - Vitana) Praktické ukázky racionálního a vegetariánského kulinářství Příprava rac. a veg. jídel s komentářem (Ing. Hladík - Vitana) Příprava rac. a veg.jídel s komentářem (S. Vaněk - SOŠ a SOU) Panelová diskuse Více informací uvedeme v nejbližší době v rubrice reportáže a rozhovory. |