zpět na další příspěvky |
Diskuse: proč jsem se stal(a) vegetariánem(kou) Nejím maso asi dva roky. Stále však bojuji ve svých dvaceti letech s rodiči o svá práva jíst co chci, protože tvrdí, že bílkoviny potřebuju. Nevím jestli mi živočišné bílkoviny scházejí, ale zatím to nepociťuji v žádné oblasti. Jím pouze domácí slepičí vejce (občas) a mlíko. Přes týden si vařím sama a o víkendu se obědů doma zříkám včetně vývarových polévek a jím jenom přílohy. Troufám si říct, že jsem daleko zdravější než předtím a jsem odolnější vůči infekcím. Poslední dobou si kladu otázku, proč jsou přírodní produkty dražší, než ty chemicky a průmyslově upravované. Zjednodušení výroby by přece mělo vyjít levněji. Nebo nám chtějí všechno prodávat zvlášť, zvlášť bílou rýži, zvlášť vlákninu? Taková ekofarma nebo zemědělec, že by požadoval takové částky? To je to zemědělství tak zvrácené? Mé rozhodnutí přestat jíst maso nepadlo jen tak naráz, prostě mi nechutná a bydleli jsme naproti kravínu a vepřínu, to mluví za všechno. Ne, že bych na to byla nějak extrémně hrdá, ale mám mezi vegetariány přátele a vážíme si jeden druhého pro své názory na životní styl. BusePříspěvky do diskuze "Proč jsem se stal vegetariánem" zasílejte ZDE |