receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitProblematika stravování v mateřských školách v ČR
www.alternativa.cz
zpět na další příspěvky


Vegetariánem jsem se stal během svého sedmi-letého pobytu ve Velké Británii, kde jsem působil jako šéfkuchař ve vegetariánské restauraci a poté jako manažer velkoskladu s bio-potravinami.

Kupoval jsm si čím dál méně masa až jsem jednoho dne zjistil, že jsem ho neměl pár měsíců a že se cítím výborně - to znamená čistší (jak fyzicky tak duševně), lehčí, ale i s dobrým pocitem co se týče ekologických a etických důvodů.

Je to nyní několik let co jsem vegetariánem, i když je to v Čechách o něco těžší, co se týče výběru potravin, ale i to se dnes lepší.

Podle mého názoru, hodně lidí, kteří začnou u nás být vegetariáni dlouho nevydrží právě proto, že nevědí co jíst, nebo co si připravit. Myslím, že je důležitá osvěta s recepty a důvody proč nejíst maso. Receptů je tisíce, mnoho zajímavějších a pestřejších

S pozdravem

Rene Schwarz


Příspěvky do diskuze "Proč jsem se stal vegetariánem" zasílejte ZDE