receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitpovídka
Stará paní na pláži
zpět na další příspěvky


Diskuse: proč jsem se stal/la vegetariánem(kou)

Proč jsem se stal vegetarianem.

Mila Simi ja jsem vegetarianka skoro tri roky a to definitivne. Jiz nikdy me nenapadne jist mrtve zvire. Chci ti rict, ze je dulezite stat si za svym i pres odpor tveho okoli. Nevim kolik ti je, ale na tom tolik nezalezi. Snad jen, ze ti tykam, ale to mi jiste odpustis. Nakonec ja mam stejny problem jako ty. Doted mi rodice podstrkuji do jidla ruzne upravene kousky masa a jinych produktu ze zabitych zvirat.

Hlavne te ale chci ubezpecit, ze maso kvuli vitaminum, mineralum a dalsim pro zivot dulezitych latek nepotrebujes. Jez ovoce, zeleninu, soju, cocku, fazole, jahly, pohanku, ryzi, brambory, vyhybej se kave a cernemu caji, snaz se jist prirozene potraviny a omezit sladkosti (cukr je kyselinotvorny a odnima z tela vapnik a horcik).

Zarad do sveho jidelnicku sojovy syr tofu, je to bilkovinova bomba. Bilkoviny jsou slozeny z aminokyselin a tyto jsou obsazeny ve vsech druzich ovoce zeleniny. Preji ti hodne stesti a vydrz, at nas vegetarianu je stale vice.

Vera