receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitpovídka
povídka na vegetarian.cz
zpět na další příspěvky


Diskuse: proč jsem se stal(a) vegetariánem(kou)

S prechodem na bezmasou stravu jsem si postupne uvedomovala, ze zabita zvirata nejen jime, ale ze je pouzivame i jinak.

Proto v soucasne dobe davam pozor abych nekonzumovala potraviny obsahující zelatinu, syridla a podezrela "ecka". Na prani pradla pouzivam praci prasek od firem, ktere nedelaji zkousky na zviratech, snazim se omezovat i konzumaci vajicek a mleka a mlecnych vyrobku, protoze co si budeme namlouvat, slepicky a kravicky nemaji zrovna na ruzich ustlano.

Zcela mam vyresen problem s pouzivanim kuze a vyrobku z ni. Kuzi ze zvirat proste NEPOUZIVAM. Myslim si, ze i tak zbyde dost jinych prirodnich nebo smesnych materialu, ktere poslouzi stejne dobre jako kuze. Mozna ze nevydrzi tak dlouho, jako vyrobky z prave kuze, ale me to za ten pocit, ze nemam na sobe, pri sobe nebo v sobe nic z usmrceneho a bohuzel nekdy i trapeneho zviret opravdu stoji.

Vsechny vas zdravi

Vera alias usacek.


Příspěvky do diskuze "Proč jsem se stal vegetariánem" zasílejte ZDE