receptyliteraturapotravinydiskuzezpět na úvodkde se najístkde nakoupitvegetarian.cz
vegetarian.cz


                        

Celosvětové oslavy IDY - Mezinárodního dne jógy 2016

                        

21. červen byl vyhlášen OSN jako Mezinárodní den jógy.

Indický premiér Modi popsal jógu jako neocenitelný dar indické tradice.
„Nejde o cvičení, jóga ztělesňuje jednotu mysli a těla, myšlení a jednání, naplnění, harmonii mezi člověkem a přírodou, holistický přístup ke zdraví a pohodě.

Jóga je 5000 let stará indická fyzická, duševní a duchovní praxe, která má za cíl transformovat tělo a mysl.“ řekl.

Můžeme jógou oslavit Mezinárodní den jógy :-) V centrech Jógy po celém světě se v tento den a ve dnech kolem 21. 6. budou konat lekce jógy, v nichž si všichni zájemci budou moci vyzkoušet přínos jógy pro zdraví a harmonii těla, mysli a duše.

Také v České republice tyto programy vám nabídnou praktickou ukázku toho, že Jóga nabízí přímou cestu ke zdraví, hlubší pozornosti, porozumění, harmonii a klidu pro vás a vaše okolí.

Většina programů je zdarma... například Centrum Jógy v denním životě v místě vašeho bydliště vám podá detailní informace o programech pořádaných k tomuto dni. V Praze si můžete zacvičit třeba ve Stromovce,   na Kampě, Brně...

Lidé, kteří se věnují cvičení jógy se postupně vyhýbají konzumaci masa a všech složek těl zvířat. Pro skutečného aspiranta Jogy je nemyslitelné sníst zabité zvíře, protože zvířata jsou živé bytosti, které cítí bolest a strach ze smrti, stejně jako lidé. Rčení "co nechceš, aby se stalo tobě, nečiň druhým" se zde uplatňuje v plném rozsahu.

Společným jmenovatelem letošních oslav IYL je téma „Od božského vnitřního míru k celosvětovému míru pro všechny“.

Kdo správně využil 18.červen, ten se může dlouho radovat z čistých záhonků. Kdo využije 21.červen jako začátek cesty ke zdraví cvičením Jógy a vytrvá! Bude se radovat z hlubší pozornosti, porozumění, harmonii a klidu.

Vegetarian.cz